Het gaat niet om de uitdagingen die je onderweg tegenkomt, maar om hoe je deze aangaat

Motivatie

Als het gaat om afvallen, is motivatie belangrijk. Maar het is niet altijd makkelijk om gemotiveerd te blijven. Soms heb je geen motivatie om te sporten of om gezond te eten, het is belangrijk dat je onthoudt dat deze mindere dagen normaal zijn! Probeer naar je lichaam te luisteren en te doen wat goed voelt.

Voldoende variatie kan ook helpen om gemotiveerd te blijven. Probeer nieuwe recepten uit, ga een keertje joggen met vriendinnen of probeer een yoga workout.

Daarnaast kan het helpen om een lijst te maken met alle positieve veranderingen die al gemaakt hebt.

Gezonde eetgewoonten

Het is niet alleen wat je eet, maar ook je eetgewoonten die een negatieve invloed kunnen hebben op je gewicht en gezondheid. Ontbijt overslaan, 's nachts snacken, emotie eten of eten als je geen honger hebt, zijn typische eetgewoonten die het moeilijk kunnen maken om af te vallen.

Het is belangrijk dat je je bewust wordt van wat je eet, hoeveel je eet en waarom. Wanneer je hier meer aandacht aan besteed wordt het niet alleen makkelijker je portiegrootte aan te passen, maar ook minder te snacken gedurende de dag.

Mindful eating of bewust eten is een techniek die hierbij kan helpen. Ook het bijhouden van een eetdagboek kan helpen om meer bewustwording te creëren en je dieet langer vol te houden.

Mindful eating helpt je controle te krijgen over je eetgewoonten, stap voor stap

Blij zijn met jezelf

Zelfvertrouwen of body confidence is iets waar velen van ons op een bepaald punt mee worstelen; het kan een voortdurende strijd zijn. Je vergelijkt jezelf met mensen die je ziet op tv, in magazines of op social media en zet hierdoor onrealistische doelen voor jezelf.

Het verliezen van een paar kilo’s kan een boost van zelfvertrouwen geven, maar het is belangrijk dat je focust op je goed voelen zoals je op dit moment bent, en blij met jezelf te zijn. Dit heeft niet alleen met je uiterlijk te maken, maar ook met je mindset.

Focus op een positieve instelling. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je beter in je vel voelt, het maakt het vaak ook makkelijker om verantwoorde keuzes te maken.