Gezonde recepten

Pittige pompoensoep met yoghurt

Wil je graag gezond lunchen? Probeer dan deze pittige pompoensoep met yoghurt.

Soep is een ideale lunch want het zit boordevol groenten en bevat weinig koolhydraten. Daarnaast is soep ook lekker makkelijk om te maken en je kan extra maken en dit invriezen voor als je een keer weinig tijd hebt om lunch te maken.

Ingrediënten - 4 personen

  • 650-700 gr in stukken gesneden flespompoen

  • 150 gram Griekse yoghurt

  • 1,5 tl kaneel

  • 1 tl gemalen kruidnagel

  • 1/2 tl chili poeder

  • 1 tl grof zeezout

  • 4 el olijfolie

  • 1 rode ui fijn gesneden

  • 150-200 gr wortel fijn gesneden

  • 1 rode paprika in blokjes

  • 2 tenen knoflook gesneden

  • 750 ml groentebouillon

Bereidingswijze - 40 min

  1. Verwarm de oven voor op 225 ℃ .

  2. Doe de schoongemaakte pompoen blokken in een ovenschaal en strooi de kaneel, kruidnagel, chili en zout eroverheen. Schud alles goed om en doe de olijfolie erbij.

  3. Rooster voor ongeveer 10-15 minuten en haal dan uit de oven.

  4. In een grote soeppan op medium vuur bak je de ui, knoflook, chilipeper, wortels en paprika aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak dit nog even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Met een staafmixer pureer je vervolgens de soep en op het laatst doe je de yoghurt erdoor. Check of je nog extra zout nodig hebt en smullen maar!

Voedingswaarden

Calorieën: 270kcal, koolhydraten: 32g, eiwitten: 7g, vetten: 15g, verzadigd vet: 2g, suiker: 11g, vezels: 6g