Gezonde recepten

Gezonde havermout kokos pannenkoekjes met banaan

Gezond ontbijten is belangrijk. Je start de dag goed en maakt daardoor vaak gezondere keuzes doorheen de dag. Je kan kiezen voor yoghurt, muesli, volkoren brood , havermout, fruit etc. Wanneer je wat meer tijd hebt voor het ontbijt is het fijn om jezelf wat te verwennen, als dit ook nog eens gezond is, is dat een bonus!

Probeer deze gezonde havermout pannenkoekjes. Ze bevatten geen toegevoegde suiker omdat de banaan het zoet genoeg maakt. Zorg wel dat je rijpe bananen gebruikt.

Je kan ook blauwe bessen en een beetje light yoghurt toevoegen als topping.

Ingrediënten

Voor 8 pannenkoekjes

  • 150 gr havermout

  • 2 rijpe bananen

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 180 ml kokosmelk (niet uit een blikje, maar uit een pak)

  • 2 el kokosolie

Bereidingswijze - +- 25 min

  1. Maak de havermout fijn in een keukenmachine of het bakje van een staafmixer.

  2. Prak de bananen met een vork en doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie in een kom.

  3. Klop dit door tot een stevig beslag. Het beslag is veel dikker dan ‘normaal’ pannenkoeken beslag.

  4. Verhit een koekenpan met een beetje van de kokosolie en schep wat van het beslag in de koekenpan

  5. Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant) en serveer met vers fruit naar keuze of eet ze zo op!

Voedingswaarden

Calorieën: 122 kcal, koolhydraten: 20g, eiwitten: 3g, vet: 3g, verzadigd vet: 2g, suiker: 4g, vezels: 3g, sodium: 9mg