Ontdek welke vorm van bewegen werkt voor jou ! In de mynudgeplan app vind je full body workouts, pilates en yoga

Hoe kun je vet verbranden?

Of je nu in vorm wil raken of wil afvallen, velen zijn op zoek naar manieren om buikvet te vebranden.

Het is helaas niet mogelijk om gericht vet te verbranden, maar sporten en meer bewegen kan je algemene vetvebranding stimuleren. Als je meer vet rond je heupen of buik hebt, kan het zijn dat je deze sneller verbrandt als je de algemene vetverbranding stimuleert. Lees hier meer tips die je kunnen helpen om buikvet te verbranden.

In de mynudgeplan app vind je zowel cardio-training om calorieën te verbranden als krachttraining om vet te verbranden. De workout video's bevatten oefeningen waarmee je thuis aan de slag kan gaan zoals lunges, squats, buikspieroefeningen en push-ups

Zorg voor voldoende afwisseling in je workouts! Dit is niet alleen goed voor je lichaam maar helpt je om gemotiveerd te blijven

Waarom sporten gezond is

Voldoende sporten en bewegen is altijd goed voor je lichaam, maar vooral als je wilt afvallen. Met sporten verbruik je meer energie en hoe meer energie je verbruikt, hoe meer gewicht je verliest. Je kan kiezen voor duursport (cardio), krachtsport of een teamsport.

Sporten heeft vele voordelen voor je lichaam, het helpt onder andere:

Denk eraan om rustig te beginnen. Als je lang niet gesport hebt, begin dan met een lage intensiteit. Naarmate je hart en longen sterker worden, kun je de duur en intensiteit verhogen.

Calorieën verbranden

Je verbrandt calorieën, zelfs als je niet aan het sporten bent. Ademhalen, zitten, voedsel verteren en andere lichamelijke processen verbruiken namelijk al een deel van de energie.

Sporten kan helpen om sneller calorieën te verbranden en zo een calorietekort te creëren. Je kunt calorieën op allerlei manieren verbranden: wandelen, lopen, zwemmen, maar ook gewoon meer bewegen gedurende de dag kan ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.

Wij zetten alvast een aantal sporten op een rij, en hoeveel calorieën je hiermee verbrandt. Lees ook enkele tips over hoe je meer calorieën kan verbranden zonder te sporten.