Ontdek meer

mynudgeplan by XL-S helpt je meer te bewegen, op een tempo dat geschikt is voor jou

Waarom sporten gezond is

Voldoende sporten en bewegen is altijd goed voor je lichaam, maar vooral als je wilt afvallen. Met sporten verbruik je meer energie en hoe meer energie je verbruikt, hoe meer gewicht je verliest. Je kan kiezen voor duursport (cardio), krachtsport of een teamsport.

Sporten heeft vele voordelen voor je lichaam, het helpt onder andere:

Denk eraan om rustig te beginnen. Als je lang niet gesport hebt, begin dan met een lage intensiteit. Naarmate je hart en longen sterker worden, kun je de duur en intensiteit verhogen.

Calorieën verbranden

Je verbrandt calorieën, zelfs als je niet aan het sporten bent. Ademhalen, zitten, voedsel verteren en andere lichamelijke processen verbruiken namelijk al een deel van de energie.

Sporten kan helpen om sneller calorieën te verbranden en zo een calorietekort te creëren. Je kunt calorieën op allerlei manieren verbranden: wandelen, lopen, zwemmen, maar ook gewoon meer bewegen gedurende de dag kan ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.

Wij zetten alvast een aantal sporten op een rij, en hoeveel calorieën je hiermee verbrandt. Lees ook enkele tips over hoe je meer calorieën kan verbranden zonder te sporten.

Ontdek welke vorm van bewegen werkt voor jou ! Met mynudgeplan by XL-S kan je kiezen voor full body workouts, yogasessies en pilates-oefeningen.

Vet verbranden

Naast calorieën verbranden, helpt sporten ook om de vetverbranding te stimuleren. Het is helaas niet mogelijk om op een gerichte manier plaatselijk vet, zoals buikvet te verbranden. Als je meer vet rond je heupen of buik hebt, kan het wel zijn dat je deze sneller verbrandt als je de algemene vetverbranding stimuleert.

Je kunt thuis aan de slag met oefeningen om vet te verbranden. In de mynudgeplan app vind je talrijke workout video's met oefeningen voor thuis, zoals squats, lunges, buikspieroefeningen, yoga-oefeningen en push-ups.